kodel vaikai turetu eiti i biblioteka

patarimas

.Pats skaitymas yra būtinas vaiko sėkmei, tačiau nereikėtų pamiršti bibliotekų vaidmens vaiko raidoje. Pasitelkę pasaulyje prieinamas technologijas ir išteklius, kai kurie žmonės mąsto, kaip bibliotekos pasitarnauja vaikams šiandieniame pasaulyje. Šie centrai teikia nemokamus išteklius, priėjimą prie specialistų ir įvairias kitas paslaugas, kurios naudingos vaikams. Užmegzti artimą ryšį su vietos biblioteka vaikystėje moko vaikus, kad šie ištekliai jiems prieinami.

Čia yra keletas kitų svarbių dalykų, kuriuos reikia apsvarstyti, kodėl bibliotekos yra naudingos vaikams.

JŪSŲ NUSTATYTAS PAVYZDYS

Vienas pagrindinių vaiko vedimo į biblioteką privalumų yra tas, kad jūs, kaip tėvai, parodote pavyzdį kaip skaitytojas. Eidami su vaikais į biblioteką, kai jie jauni, galite įsitikinti, kad jie supranta, jog skaitymas yra natūralus dalykas žmonėms. Kai vaikai nuo mažens sužino, kad skaitymas yra būtina gyvenimo dalis, jie išsiugdo įpročius, dėl kurių sprendimas tęsti skaitymą yra daug lengvesnis.

NEMOKAMA PRAMOGA

Viena iš labiausiai pamirštų bibliotekos pusių yra ta, kad ji teikia paslaugas nemokamai. Ši savybė gali būti ypač svarbi vasaros mėnesiais, kai vaikai besilinksmindami vasaros stovyklose, šeimos atostogose ir kitose veiklose, greitai suvalgo šeimos biudžetą. Bibliotekose dažnai siūlomi renginiai ar susitikimai, siūlantys edukacinę vertę ir jie yra nemokami. Šie nemokami ištekliai netgi gali padėti sutaupyti kitoms pramogoms. Nuvežti pilną automobilį vaikų, pažiūrėti vasaros filmų gali labai brangiai kainuoti. Laimei, daugelis bibliotekų siūlo filmus ar kitas laikmenas nemokamai arba už labai mažą kainą.

PASIRINKIMO LAISVĖ

Vaiko akių atvėrimas nesuskaičiuojamoms skaitymo galimybėms gali pakeisti požiūrį į knygas. Pirmiausia tikriausiai nenuostabu, kad vaikai dažniau skaito, kai gali pasirinkti savo skaitymo medžiagą. Vaikai dažnai randa panašių knygų, kai ieško savo pageidaujamų knygų, o tai reiškia, kad jie susiduria su daugiau skaitymo medžiagos nei tik viena knyga, esančia priešais juos. Suteikti vaikams galimybę pasirinkti, ne tik leidžia pasirinkti jiems patinkančių temų knygas. Tai taip pat moko juos, kad jų balsas ir pageidavimai yra svarbūs ir kad jie turi daug galimybių pasirinkti, ką jie nori skaityti ir kaip jie sąveikaus su pasirinkta medžiaga. Ši raidos koncepcija yra esminė, mokanti vaikus ir moksleivius, kad jie vaidina svarbų vaidmenį formuojant savo išsilavinimą ir ieškant juos dominančios medžiagos ar temų.

BIBLIOTEKININKAI, PADEDANTYS JIEMS RASTI KNYGAS

Viena iš klasikinių priežasčių, kodėl vaikai turėtų eiti į biblioteką, yra gauti pagalbą ieškant medžiagos. Nors laisvė rinktis savo knygas ar kitas laikmenas yra labai svarbi formuojant nuoseklius skaitymo įpročius, tačiau galimybė kreiptis į nusimanantį specialistą, kuris gali padėti rasti medžiagą įvairiomis temomis yra svarbi ir reikalinga.

Nors konkrečios svetainės gali rekomenduoti knygas, vietinių bibliotekų nauda vaikams yra ta, kad sąveika su gyvu asmeniu, kuris gali geriau pažinti vaiką, dažnai gali duoti daugiau teigiamų rezultatų. Bibliotekininkas gali naudoti asmenines nuostatas – konkrečius patinkančius ir nemėgstamus kitų skaitytojų pasirinkimus – pateikti individualias rekomendacijas. Kai kuriais atvejais bibliotekininkai netgi gali suteikti tėvams išteklių, kaip padėti vaikams skaityti.

Bibliotekininkai yra puikus šaltinis vaikams, kai jie bando rasti daugiau knygų tam tikra tema. Tačiau kai bibliotekininkų vaidmuo ir toliau keičiasi, jie labiau veikia kaip išteklių valdytojai, o ne knygų rekomendatoriai. Bibliotekininkai gali padėti naudoti tinkamas paieškos priemones ar suteikti kitą informaciją. Jie dažnai padeda naudotis duomenų bazėmis, žurnalais, laikraščiais ir kitais šaltiniais, kurie gali būti naudingi norint išplėsti žinias apie temą.

SANTYKIO SU BIBLIOTEKA PLĖTRA

Anksti susiejant vaikus su biblioteka mokoma, kad jie gali naudotis vertingais šaltiniais ne tik tradiciniuose popieriniuose puslapiuose. Vartotojai priklauso nuo vietinių bibliotekų, nes jie turi platų švietimo, pramogų ir bendravimo asortimentą. Be įprastų knygų, dauguma bibliotekų leidžia vartotojams prisijungti prie interneto, daugeliui piliečių suteikdami svarbių darbo paieškos ir ryšio galimybių.

SKAITYMAS VAIKAMS

Skaitymo svarba vaikams niekada nebuvo tokia akivaizdi, ir mokyti vaikus pamilti skaitymą yra neatsiejama bet kurios stiprios švietimo programos dalis. Ankstyvas skaitymas sukuria tvirtus įpročius, kurie greičiausiai bus naudingi visam gyvenimui. Atsižvelgiant į bibliotekų teikiamą naudą ir į tai, kaip jos gali paveikti vaikus, prieiga prie šių erdvių turėtų būti pagrindinis prioritetas, auklėjimo procese.

Kiek šis įrašas buvo naudingas?

Norėdami įvertinti, spustelėkite žvaigždutę!

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų kiekis: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas įvertinęs šį pranešimą.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Atsiprašome, kad šis įrašas nebuvo jums naudingas!

Patobulinkime šį įrašą!

Papasakok mums, kaip galime patobulinti šį įrašą?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *